Klavir je veliki muzički instrument, ali je i vrlo nežan i osetljiv. Ako razmišljate o premeštanju klavira ili želite da odložite klavir na neko vreme, morate biti upoznati sa osnovnim pravilima. Morate učiniti sve što je u vašoj moći da zaštitite svoj klavir od potencijalnih oštećenja, a potrebno je da ga pripremite za skladištenje. Sve ovo naizgled deluje lako ali nemojte potcenjivati posao oko pripreme jer šteta na klaviru može biti nepovratna!


Skladistenje klavira – prevozklavira.rs

Ako planirate da odložite svoj klavir, iznajmite skladišni prostor koji je dobro obezbeđen i bez vlage. Trebalo bi da znate da su klaviri veoma osetljivi na promene temperature. Takođe su veoma osetljivi na vlagu.

Pre nego što iznajmite jedinicu za skladištenje, morate izmeriti klavir. Ako planirate da skladištite samo klavir, i ništa drugo – trebalo bi predvideti da jedinica za odlaganje bude nešto veća od vašeg klavira. Savetujemo da ne stavljajte klavir u bočnu jedinicu za odlaganje. Trebalo bi da stoji normalno kao i obično, kao što je postavljen u prostoru. Važno je izbeći bilo kakvu mogućnost za oštećenjem.

Klavir je veoma vredan i morate ga pravilno očistiti pre nego što ga sačuvate. Na taj način će vaš klavir biti kao nov kada ga preuzmete iz skladišne jedinice.


Očistite unutrašnjost klavira

Ako planirate da skladištite klavir na duži vremenski period, moraćete da proverite sve šine, filce i ključeve. Morate biti sigurni da je sve pravilno podmazano. Posle ovoga možete započeti čišćenje poklopca, daske i ostatka futrole za klavir,
Za sam prevoz – selidbu klavira neophodno je iskustvo, zaštitna folija, traka za pakovanje a ponekad i užad za teške uslove rada ako se klavir nalazi u stanu a lift ili stepenište previše usko za iznošenje klavira.


Mere bezbednosti u skladišnom prostoru

Prvo i najvažnije, morate biti sigurni da su vaši predmeti dobro smešteni. Iz tog razloga vas pozivamo da posetite svoju buduću skladišnu jedinicu i uverite se u kvalitet prostora koji vam nudimo. Uverite se da je u pitanju nov prostor, bez vlage i bez štetočina.


Pored usluga skladištenja nudmo usluge kompletne selidbe ali i usluge prevoza.